Zakelijke kledingadvies

Zakelijk kledingadvies

In de kleding die je draagt tijdens de fotoshoot moet jij je SUPER in voelen!!  Wees niet bang om jezelf als persoon te laten zien! Zorg ervoor dat je kleding  jou perfect afkleed en je figuur recht aandoet.

Kies kleding die past bij wat je uit wilt stralen. Wil je dus professioneel overkomen, kies dan voor een pantalon met een mooie blouse of jasje. Voor de mannen is een pak met een mooi overhemd ook altijd een geslaagde combinatie om professioneel over te komen op de foto’s. Een stropdas is niet altijd nodig.

Kies een kleur die bij je past. Bijvoorbeeld je favoriete kleur of een kleur die bij de huisstijl van je bedrijf past. Geheel in 1 kleur is niet aan te raden, omdat dan alles in elkaar over gaat lopen.

Tips:

 Draag iets waar jij je fijn in voelt!!

Dit is het  allerbelangrijkste! Je moet je fijn voelen in de kleding die je draagt om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan.

Draag geen rokje of hakken als je die normaal ook niet draagt.  Je ziet het terug op de foto als iemand zich niet prettig voelt. Dichtbij jezelf blijven is altijd het belangrijkst om mooie foto’s te kunnen maken!

 Vermijd hele felle kleuren en drukke prints

Hele felle kleuren zijn eigenlijk zelden een goed idee als je met meerdere personen op de foto gaat. Zeker bij familie shoots is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren vloeken snel bij elkaar, en reflecteren ook op de huid.

De enige kleur die ik niet aan zou raden is knalrood. Dit komt omdat een camera hier niet goed mee om kan gaan en daardoor details verliest in je kleding. Dit geeft een heel vreemd effect en is lastig weg te werken. Donkerrood en alle andere kleuren hebben dit probleem niet.

Let op met patronen. Te drukke patronen of prints zijn vaak storend op foto’s. Het leidt de aandacht af van jou en in kleine foto’s kan het er voor zorgen dat de foto niet herkenbaar meer is. Kies dus liever niet voor drukke/overheersende patronen of prints

 Kies kleuren die bij elkaar passen

Goedgekozen kleuren kunnen je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit wordt. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.
Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt bijna altijd goed. Het kan heel storend op een foto overkomen als er ineens iemand met knal roze kleding tussen de groep staat, tenzij dat de juist de bedoeling is?

 Pastelkleuren zijn altijd goed!!

Wanneer je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

 Houd rekening met de omgeving

In de studio is een veel gebruikte achtergrond vaak wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergronden goed naar voren. Gaan jullie naar het bos? Misschien is het aantrekken van een groene polo met een bruine broek dan niet de beste keuze. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.