Kledingadvies Familie Shoot

Kledingadvies Familie Shoot 

Wanneer jullie besluiten om een familiefoto te laten maken, is het leukste aspect hiervan dat de pret al vóór de shoot begint. Jullie kunnen namelijk nadenken over verschillende poses voor op de foto’s, maar nog belangrijker: Welke kleding jullie aandoen! Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, want misschien wil tante Beppie een rood truitje aan, terwijl nichtje Pamela juist haar knalroze hoedje tevoorschijn haalt. Daarom hier enkele kledingtips

Tips:

 Draag iets waar jij je fijn in voelt!!

Dit is het  allerbelangrijkste! In de kleding die je draagt tijdens de fotoshoot moet jij je SUPER in voelen!! Je moet je fijn voelen in de kleding die je draagt om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan.

Draag geen rokje of hakken als je die normaal ook niet draagt.  Je ziet het terug op de foto als iemand zich niet prettig voelt. Dichtbij jezelf blijven is altijd het belangrijkst om mooie foto’s te kunnen maken!

  Puur en simpel

Natuurlijk zijn er soms families die kiezen voor een extravagante familie fotoshoot, maar gemiddeld is de fotografiestijl voor een familiefoto beter te omschrijven als ‘puur en simpel’. Door de foto’s basic te houden, met rustige kleuren en niet teveel styling, wordt het eindresultaat een stuk spontaner. Hierdoor staan in plaats van de outfits, jullie zelf centraal op de foto en dat is uiteindelijk waar het om draait bij een fotoshoot met de familie.

 Vermijd hele felle kleuren en drukke prints

Hele felle kleuren zijn eigenlijk zelden een goed idee als je met meerdere personen op de foto gaat. Zeker bij familie shoots is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren vloeken snel bij elkaar, en reflecteren ook op de huid.

De enige kleur die ik niet aan zou raden is knalrood. Dit komt omdat een camera hier niet goed mee om kan gaan en daardoor details verliest in je kleding. Dit geeft een heel vreemd effect en is lastig weg te werken. Donkerrood en alle andere kleuren hebben dit probleem niet.

Let op met patronen. Te drukke patronen of prints zijn vaak storend op foto’s. Het leidt de aandacht af van jou en in kleine foto’s kan het er voor zorgen dat de foto niet herkenbaar meer is. Kies dus liever niet voor drukke/overheersende patronen of prints

 Kies kleuren die bij elkaar passen

Goedgekozen kleuren kunnen je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit wordt. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.
Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt bijna altijd goed. Het kan heel storend op een foto overkomen als er ineens iemand met knal roze kleding tussen de groep staat, tenzij dat de juist de bedoeling is?

 Pastelkleuren zijn altijd goed!!

Wanneer je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

 Houd rekening met de omgeving

In de studio is een veel gebruikte achtergrond vaak wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergronden goed naar voren. Gaan jullie naar het bos? Misschien is het aantrekken van een groene polo met een bruine broek dan niet de beste keuze. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.