Kleding Adviezen

Kleding

In de kleding die je draagt tijdens de fotoshoot moet jij je SUPER in voelen!!  Wees niet bang om jezelf als persoon te laten zien! Zorg ervoor dat je kleding  jou perfect afkleed en je figuur recht aandoet.

Maak jezelf adembenemend mooi… Het is JOUW feestje!! Geef jezelf het gevoel dat je in één woord geweldig bent! Als jij die kleding draagt waarvan jij weet dat het je super mooi maakt,  dan straal je dat ook uit naar de camera!! En dáár draait het tenslotte om bij het maken van foto’s.

Om op verschillende manieren op de foto te komen, is het leuk om wat verschillende setjes kleding mee te nemen. We kunnen dan in overleg bepalen wat leuke combinaties zijn. Zo zorg je ervoor dat je niet de hele shoot in dezelfde kleding gefotografeerd wordt. Dit zorgt weer voor een leuke variatie tussen de foto’s. Kies je ervoor om tijdens de shoot van kleding willen wisselen, doe dan voor de fotoshoot geen al te strakke kleding aan, dan kan het zijn dat je de strepen in je huid blijft zien.

Van kleding wisselen is uiteraard niet verplicht, maar het is wel een waardevolle toevoeging aan het eindresultaat.

Accessoires

Accessoires kunnen een leuke toevoeging zijn in een fotoschoot en neem daarom ook wat accessoires mee. Denk aan kettinkjes, oorbellen, een hoofddoekje, hoedje, muts, beenwarmers, haarstukjes, een haarband, brilletjes, zonnebrillen.

Tips:

 Draag iets waar jij je fijn in voelt!!

Dit is het  allerbelangrijkste! Je moet je fijn voelen in de kleding die je draagt om leuk, ontspannen en spontaan op de foto te staan.

Draag geen rokje of hakken als je die normaal ook niet draagt.  Je ziet het terug op de foto als iemand zich niet prettig voelt. Dichtbij jezelf blijven is altijd het belangrijkst om mooie foto’s te kunnen maken!

 Vermijd hele felle kleuren en drukke prints

Hele felle kleuren zijn eigenlijk zelden een goed idee als je met meerdere personen op de foto gaat. Zeker bij familie shoots is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren vloeken snel bij elkaar, en reflecteren ook op de huid.

De enige kleur die ik niet aan zou raden is knalrood. Dit komt omdat een camera hier niet goed mee om kan gaan en daardoor details verliest in je kleding. Dit geeft een heel vreemd effect en is lastig weg te werken. Donkerrood en alle andere kleuren hebben dit probleem niet.

Let op met patronen. Te drukke patronen of prints zijn vaak storend op foto’s. Het leidt de aandacht af van jou en in kleine foto’s kan het er voor zorgen dat de foto niet herkenbaar meer is. Kies dus liever niet voor drukke/overheersende patronen of prints

 Kies kleuren die bij elkaar passen

Goedgekozen kleuren kunnen je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit wordt. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur.
Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt bijna altijd goed. Het kan heel storend op een foto overkomen als er ineens iemand met knal roze kleding tussen de groep staat, tenzij dat de juist de bedoeling is?

 Pastelkleuren zijn altijd goed!!

Wanneer je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

 Houd rekening met de omgeving

In de studio is een veel gebruikte achtergrond vaak wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergronden goed naar voren. Gaan jullie naar het bos? Misschien is het aantrekken van een groene polo met een bruine broek dan niet de beste keuze. Mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.